0

Miért vásároljon nyaralót Albániában?

Mediterrán tengerpart, felfedezésre váró, természeti szépségekben gazdag hegyvidék, valamint a városok műemlékei hatalmas idegenforgalmi potenciát képviselnek, amely csak az utóbbi két-három évtizedben lett elérhető az újdonságot kereső turisták számára.

A “sasok földje”, a Balkán-félsziget legtitokzatosabb országa Albánia. Vadregényes tájak, hosszú tengerpartok és finom ételek mellett fantasztikus látnivalók és történelmi örökség vár mindenkit.

Albán tengerparti ingatlanok széles választéka!


Nyaraló, befektetés, mindkettő?

A befektetett ingatlanok esetében a vagyongyarapodás látványos. Folyamatosan emelkednek az ingatlanárak, ami már most is 15-25%-os értéknövekedést produkál évente. Albánia közelít az EU tagság felé. Belépésükkel az ingatlanárak emelkedése elkerülhetetlen.

Durres a legnagyobb tengerparti úti cél Albániában. Partja 16 km hosszú, 50-100 méter széles és csak 30 km-re van Tirana Nemzetközi Repterétől és 39 km-re Tirana városától. A tengerparton végig turisztikai létesítmények kínálnak minőségi szolgáltatást.

Vlorában egy évben átlagosan 274 nap van napsütés. Az albán riviéra egyik leglélegzetelállítóbb kilátása a várostól délre kezdődik és egészen az Albánia legdélebbi pontján fekvő Sarandáig tart.

Elhelyezkedésének és meleg időjárásának köszönhetően Saranda az egyik legvonzóbb turisztikai úti cél az albán riviérán, a nászutasok kedvenc állomása. A tengerparton és a fő sétány mentén szállodák és éttermek találhatók, melyek szállást és szórakozási lehetőségeket biztosítanak. Napi kompjárat köti össze Sarandát Korfu szigetével.

Saranda Dél-Albánia kapuja, egy kisváros, melyet közrezárnak a magas hegyek és a Jón-tenger.

Ingatlan birtoklása Albániában

Az ingatlanadót a kerületi hatóságok vetik ki Albániában azon elv alapján, hogy minden albán ingatlan helyben adózik. Minden személy, aki az év 365 napjából legalább 183 napot Albániában tölt, helyi lakosnak számít, függetlenül attól, hogy milyen szünetekkel áll össze ez az időszak. Bár Albániában biztonságos ingatlan vásárolni, és a vonatkozó hatályos jogszabályok szilárdak, javasolt az ingatlanvásárlási ügylet során együtt dolgozni egy ügyvéddel és egy tapasztalt ingatlanos szakemberrel.

Mindent összevetve, Albánia a legújabb, legfeltörekvőbb ingatlanpiac Európában. Az egyik legmegfizethetőbb az Adrián és a Jón tengerparton, versenyképes árakkal más régiókhoz képest. Az átlag négyzetméter ára újépítésű ingatlanok esetén 800 – 1.100 EUR! Ezek az árak azonban már nem sokáig maradnak így, legkevésbé az olyan prémium környékeken, amelyek igazán kedveltek a külföldi vásárlók között.

További információk: Miért épp Albánia?

Megosztás:

Írja le véleményét!

XHTML: Az alábbiakat használhatja a szöveg formázásához: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Adja meg a matematikai képlet eredményét: *